Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αγνοεί την αγωνία των μαθητών η δημοτική αρχή.


  Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, στην προσπάθεια που κάνει για να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης μας, εξέδωσε φυλλάδιο σχετικό με τις εξελίξεις στο θέμα του 2ου Λυκείου. Το φυλλάδιο διανέμεται στα σχολεία της πόλης, σε μαθητές και γονείς. 
Το περιεχόμενο είναι το εξής: 

Αγνοεί την αγωνία των μαθητών η δημοτική αρχή.

Με μια απόφαση μνημείο αδιαφορίας για τις ανάγκες των μαθητών σφράγισε η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα την παντελή αδιαφορία της για το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα του Λυκείου Μεταμόρφωσης και την ανυπαρξία 2ου Λυκείου.

Μετά από συγκέντρωση υπογραφών εκ μέρους της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να πάει σε δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Λύκειο Μεταμόρφωσης. Η συζήτηση των 4 ωρών, οι παρεμβάσεις μαθητών, γονιών, καθηγητών, η κοινή πρόταση 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν κατόρθωσαν να πείσουν τη δημοτική αρχή να αφήσει τη στάση αδιαφορίας για το πρόβλημα και να υιοθετήσει τη μοναδική λογική πρόταση: Την κατασκευή σχολικού κτιρίου στο ήδη υπάρχον οικόπεδο του ΟΣΚ (Τατοΐου και Βενιζέλου). Η επιμονή στην παραπομπή της κατασκευής 2ου Λυκείου στο αν και πότε θα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του χώρου στον Πρ. Ηλία (εκκρεμεί 20 χρόνια!) σε συνδυασμό με την άρνηση διεκδίκησης οποιασδήποτε λύσης, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο Λύκειο Μεταμόρφωσης.
Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, δια του επικεφαλής της Βασίλη Καραβάκου πρότεινε – σε κοινό κείμενο με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης – τα εξής:
  1. Άμεση διεκδίκησης κατασκευής σχολικού κτιρίου στο οικόπεδο του ΟΣΚ (Τατοΐου & Βενιζέλου), όπου θα στεγαστεί το 2ο Λύκειο, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατασκευής στον Πρ. Ηλία
  2. Δημιουργία επιτροπής αγώνα και διεκδίκησης για συντονισμό του αγώνα για την κατασκευή σχολικού κτιρίου.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα, συνεπικουρούμενη από την παράταξη του κ. Σαραούδα, αγνόησαν τις εκκλήσεις και την αγωνία μαθητών, γονιών και καθηγητών και αποφάσισαν να μην κάνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης τίποτα, παρά μόνο να περιμένει την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών! Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.
Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτήν την ακατανόητη συμπεριφορά, που είναι σε βάρος των μαθητών της πόλης μας. Συνεχίζει να διεκδικεί τα αυτονόητα, την άμεση έναρξη των διαδικασιών κατασκευής σχολικού κτιρίου. Συμπαρίσταται ολοκληρωτικά στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε το θέμα της άμεσης κατασκευής του 2ου Λυκείου να γίνει υπόθεση όλης της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου