Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για μείωση δημοτικών τελών 40% - Έτσι θα αγοραστεί κτήμα Δηλαβέρη - κτήμα Λαμπάκη - ΟΤ 106

Την τεκμηριωμένη πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών (δείτε το βίντεο της τοποθέτησης ΕΔΩ ) για τα δημοτικά τέλη διατύπωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος στο δημοτικό συμβούλιο της 16-11-2016.


  Αποδομώντας με στοιχεία την πρόταση της δημοτικής αρχής απέδειξε ότι το περίσσευμα στα δημοτικά τέλη υπερβαίνει τα 3 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποια ποσά συγκεκριμένα εγγράφονται στα έξοδα, ενώ δεν ανήκουν στην καθαριότητα.

 Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών ήταν για μεσοσταθμική μείωση 40% ( 60% για τους μικρούς επαγγελματίες - εμπόρους, 15% για τις κατοικίες και τις άλλες επιχειρήσεις). 

 Το σημαντικό ποσό που προκύπτει από την τακτοποίηση - μείωση των δημοτικών τελών χρησιμοποιείται για τη σύσταση δυνητικού τέλους αγοράς γης (κτήμα Δηλαβέρη, κτήμα Λαμπάκη, Ο.Τ. 106 στη Δεξαμενή), αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κορυφαίο ζήτημα για το μέλλον της πόλης, την κατοχύρωση ελεύθερων χώρων. Η απόκτηση των παραπάνω εκτάσεων αποτελεί διαχρονικά  αίτημα των τοπικών κοινωνιών της πόλης μας.

 Στην ομιλία του ο Β. Καραβάκος σημείωσε ότι έχει ζητήσει εδώ και δυο χρόνια τα στοιχεία με βάση τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και δεν έχει λάβει τίποτα, ενώ έχει ζητήσει ειδική συζήτηση για τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, την οποία η δημοτικά αρχή αποφεύγει από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου